Organik Tarım; yapay gübre, hormon, kimyasal girdi, hayvanlar için yem katkıları ve genetiği bozulmuş organizmalar (GDO) gibi verim artırıcı yöntemlerin kullanımını reddeden tarım şeklidir. Yalnızca belirli kurallar çerçevesinde sürdürülebilir. Saf malzeme kullanılarak üretilen tarım ürünleri insan sağlığı üzerinde pozitif etki yaratır. Organik tarım; tarımsal çevre kirlenmesini önler, kimyasalların insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini ortadan kaldırır. Hiçbir kimyasal madde kullanılmadan yetiştirilen ve işlenen organik gıdalar kanser riskini en aza indirir.
Beslenme bilincinin artmasıyla organik besinler önem kazanmış, organik üretim yapan tarım alanları da paralel bir artış göstermiştir.
Organik yumurta; serbest gezinen tavukların, organik yemlerle beslenerek, hiçbir katkı maddesi almadan folluklara yumurtlaması ile oluşan bir yumurtadır.
Yumurta insan vücudunda sentezlenemeyen ve besinlerle dışardan alınması gereken 'elzem amino asitleri' yeterli ve dengeli miktarda bulundurur. Tamamına yakını vücut proteinine dönüşür. Kan yapımı için gereklidir.Doymuş yağ oranı çok düşüktür. Yumurtada bulunan kolin maddesi çocukların zihinsel gelişiminin artışında önemli rol oynar. İçerdiği 12 çeşit besin öğesi ile yumurta sindirimi en kolay ve en ucuz besin deposudur.